Desi Guvernul a suplimentat fondul pentru plata salariilor, dascalii suceveni pleaca la miting la Bucuresti


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat, vineri, că Guvernul a suplimentat fondul de salarii pentru primul trimestru al acestui an, astfel încât cadrele didactice sucevene îşi vor putea primi salariile.

Popescu a declarat că Guvernul a suplimentat cu 4,55 milioane de lei fondul pentru plata salariilor cadrelor didactice din judeţul Suceava prin transferarea sumei din bugetul prevăzut pentru trimestrul al treilea, urmând ca ulterior să fie efectuată o rectificare pentru acoperirea deficitului.

„Banii vor intra în Trezorerie, iar de luni profesorii ar trebui să revină al catedră întrucât li se vor achita salariile”, a spus Popescu.

Pe de altă parte, profesorii suceveni nu renunţă la întâlnirea de luni cu ministrul Educaţiei. Potrivit vicepreşedintelui Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”, prof. Dumitru Irimia, dascălii care nu şi-au primit salariile pe februarie sau le-au primit parţial îşi vor ridica banii de săptămâna viitoare, în funcţie de cât de repede se vor mişca primăriile, fiindcă trebuie să modifice bugetele, să le aprobe în Consiliul Local, iar apoi statele de plată să ajungă la Trezorerie.

„Problema plăţii salariilor cadrelor didactice este rezolvată deocamdată, începe trimestrul II care are alocat buget ceva mai mare decât în primul trimestru, dar nu e sigur că problemele salariale din şcolile judeţului se vor rezolva în totalitate. Oricum a fost luată în calcul şi varianta rectificării bugetare”, a spus liderul sindical.

Sindicatul Judeţean „Spiru Haret” nu a renunţat însă la participarea la mitingul de la Ministerul Educaţiei, luni, unde vor fi prezenţi circa 100 de membri. „Vom picheta ministerul, am cerut o întrevedere şi la ministrul Educaţiei fiindcă vrem să-l întrebăm cum a făcut fundamentarea bugetului pe 2011 şi dacă are de gând să ne scoată în stradă din 2 în 2 luni”, a declarat Dumitru Irimia.


Intră acum și în grupul de