Seminarii gratuite la Targul de Cariere Suceava!


Intră acum și în grupul de

Caravana locurilor de muncă vine în premieră în orașul tău! Rețeaua națională Târgul de Cariere (TdC) a inclus pentru prima dată Suceava pe lista orașelor din sesiunea de recrutare primavara 2011. Evenimentul oferă oportunitatea participării la un program de instruire gratuită și facilitează întâlnirea dintre companiile angajatoare și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă în 8 orașe din țară: Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Oradea, Sibiu, Suceava și Târgu Mureş. Seminariile de instruire sunt organizate în toate cele 8 orașe și preced o nouă ediție a evenimentului de recrutare TdC.

Seminariile de instruire susținute la Suceava se derulează pe durata a 3 zile – 28-29-30 martie, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul efectiv de recrutare de va fi găzduit de aceeași locație, în perioada 31 martie – 1 aprilie, în intervalul orar 10:00-16:00. Persoanele interesate de găsirea unui job pot intra în vizorul angajatorilor şi prin înscrierea pe siteul organizatorilor – www.targuldecariere.info.

“La fiecare eveniment de recrutare participă minim 40 de companii și peste 4000 de persoane interesate de găsirea unui loc de muncă. Concurența este mare și tocmai de aceea, Târgul de Cariere dă posibilitatea candidaților de a se pregăti cât mai bine pentru întâlnirea cu angajatorii prin organizarea unor seminarii de instruire organizate anterior zilelor de recrutare efectivă”, explică Mihai Cotos, manager și co-fondator al Târgului de Cariere.

Seminariile sunt gratuite și se adresează tuturor persoanelor dornice de a primi mai multe informații despre planificarea carierei, drepturile conferite de statutul de angajat cât și despre varianta unei cariere antreprenoriale, prin deschiderea propriei afaceri. Temele seminariilor TdC vizează instrumentele de autoevaluare şi branding personal, căutarea activă a unui loc de muncă prin întocmirea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, interviul de angajare, feed-back-ul de 360 de grade, mentoratul și drepturile angajatului.

Un seminar de o zi este dedicat și statutului de antreprenor. Experții TdC vor instruiparticipanții în privința înființării și coordonării unei afaceri pe cont propriu, oferindu-le informații despre realizarea unui plan de afaceri, drepturile şi obligaţiile angajatorului, surse de informare şi consultanţăîn legislaţia muncii, surse de finanțare și strategii destart-up. Cei mai activi participanți vor fi recompensați cu premii în bani!

Persoanele care doresc să beneficieze de seminariile TdC se pot înscrie pe siteulorganizatorilor www.targuldecariere.info/seminarii.php, completând formularul departicipare de pe site sau trimițând direct CV-ul la [email protected], înaintede data de 28 martie. În oricare dintre cele douăvariante de înscriere, candidații suntrugați să indice și numele seminarului la care doresc să asiste, respectiv orașul vizat. Organizatorii vor contacta toți candidații pentru a le confirma rezervarea făcută!

Evenimentul Târgul de Cariere

Târgul de Cariere se adresează tuturor companiilor angajatoare, de orice profil și tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă– studenți, tineri absolvenți, persoane cu sau fără studii superioare, necalificate ori inactive, şomeri de lungă durată, inclusiv persoane cu vârsta peste 45 de ani. TdC facilitează întâlnirea dintre angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și este organizat de două ori pe an în 8 centre universitare și economice importante din România. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată la Cluj în 2006. Anul acesta, Târgul de Cariere sărbătorește 5 ani de activitate, 10 ediții organizate în Cluj-Napoca și un total de 30 de evenimente de recrutare la nivel național.

Finanțare Europeană

În sesiunile de toamnă 2010 și primăvară 2011, evenimentul Târgul de Cariere este cofinanțat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni şi au ca obiectiv facilitarea întâlnirii companiilor angajatoare cu un număr total de 13.953 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Târgul de Cariere -program multiregional pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii este un proiect al SC Reţeaua TDC SRL, având ca parteneri locali firmele Qual Media, Hossus Media şi Kai-Zen Consult.


Intră acum și în grupul de