Prefectul de Suceava a inspectat podul provizoriu de la Milișăuți și a cerut să se remedieze deficiențele semnalate de Poliția Rutieră


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, miercuri, că după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurată dimineața a mers în zona podului de la Milișăuți peste râul Suceava, unde a discutat cu reprezentanții Serviciului Rutier Suceava.

În urma demersurilor efectuate pentru demararea lucrărilor la acest obiectiv de investiții, varianta provizorie de circulație a fost aproape finalizată.

El a menționat că în cursul zilei de marți directorul general al C.N.A.I.R. a semnat decizia de constituire a comisiei pentru efectuarea inspecției preliminare a lucrărilor, președinte al comisiei fiind desemnat ing. Sorin Dicu, directorul Direcției Calitate din cadrul C.N.A.I.R.

Astfel, inspecția tehnică a lucrărilor executate în cadrul contractului nr. 124/18.07.2023 ”Varianta provizorie de circulație pod DN2H  km 4+776, peste râul Suceava, la Milișăuți” aflat în administrarea DRDP Iași a avut loc astăzi, 11.10.2023 începând cu orele 12.00.

Cu acest prilej, reprezentanții Serviciului Rutier Suceava au ridicat o serie de obiecții cu privire la nerealizarea posibilității de trecere pietonală a podului provizoriu, precum și realizarea în proporție de 90% a semnalizării rutiere, reprezentanții DRDP Iași și ai constructorului dând asigurări că acestea vor fi remediate în zilele următoare.

A fost fixat ca termen de implementare data de 16.10.2023 orele 10:00, ocazie cu care se va efectua o nouă vizită în teren.

„În cazul în care se va constata de către reprezentanții Serviciului Rutier Suceava că sunt întrunite condițiile de siguranță pentru desfășurarea traficului, începând cu data de 19.10.2023 orele 08:00 podul situat pe DN2H la km. 4+776 va fi închis circulației publice, urmând ca traficul ușor să se desfășoare pe varianta de serviciu, iar traficul greu să fie deviat pe rute ocolitoare. Având în vedere starea tehnică actuală a podului rutier, acesta prezentând degradări semnificative ale căii de rulare potențial generatoare de accidente de circulație și situații de urgență, în demersurile pe care le-am efectuat am subliniat necesitatea realizării acestor lucrări de intervenție în regim imediat”, a declarat prefectul.


Intră acum și în grupul de