Muzeul Național al Bucovinei invită copiii și tinerii la atelierul de creativitate „Istoria în desene”


Intră acum și în grupul de

Muzeul Național al Bucovinei din Suceava a anunțat lansarea celei de-a patra ediții a proiectului de educație muzeală „Istoria în desene”. Acest atelier de creativitate este dedicat copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, care sunt invitați să se exprime artistic inspirându-se din patrimoniul muzeului.

Cei interesați sunt încurajați să creeze desene pe baza obiectului lor preferat din colecțiile Muzeului de Istorie. Prin acest proiect, instituția își propune să familiarizeze tânăra generație cu patrimoniul muzeal, să le stimuleze imaginația, creativitatea și să le dezvolte abilitățile artistice.

Desenele realizate vor fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2023 sau pot fi trimise electronic la adresa [email protected]. Este esențial ca fiecare desen să conțină numele autorului, vârsta, școala și localitatea de proveniență.

Toate lucrările vor fi expuse pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie Suceava. Cele mai reușite creații vor fi selectate de o comisie formată din specialiștii Biroului Educație, Marketing și Comunicare și vor fi premiate. Premiile, sub formă de cărți, vor fi oferite în funcție de două categorii de vârstă: 8-12 ani și 13-18 ani.


Intră acum și în grupul de