Au scos din pamant tevile de apa dezafectate de la ISCIP Veresti distrugand culturile oamenilor


Intră acum și în grupul de

Lucrătorii Biroului Poliţie Rurală din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava s-au sesizat din oficiu, luni, după-amiază despre faptul că, pe raza comunei Vereşti, între satele Hancea şi Corocăieşti, mai mulţi cetăţeni scot din pământ ţevi metalice. Aceştia au început cercetările şi au constatat că pe drumul comunal ce leagă satele Hancea de Corocăieşti, la o distanţă de circa 2 km, pe partea dreaptă a drumului au fost identificate 11 ţevi metalice cu lungimea cuprinsă între 50-52 m şi diametrul de 32 cm, scoase recent din pământ şi un buldoexcavator aparţinând unei societăţi comerciale din Suceava, condus de către U. Dumitru, de 40 ani, din comuna Zvoriştea, care efectua lucrări de excavare, pentru scoaterea acestor ţevi din pământ.

La faţa locului poliţiştii au mai găsit şi doi tineri, S. Dan, de 27 ani şi B. Gabriel, de 31 ani, ambii din comuna Vereşti, care le-au spus că au o înţelegere cu administratorul unei firme din Botoşani, M. Mihai, actualul proprietar al capitalului social al fostului ISCIP Vereşti, să scoată din pământ şi comercializeze ţevile ce vin dinspre satul Stamate, comuna Fântânele, până în incinta fostei unităţi. Ţevile erau dezafectate şi făceau alimentarea cu apă din puţurile cât şi râul Siret. Cei doi nu au putut arăta poliţiştilor nici un act care să ateste spusele lor.

Ţevile scoase erau de pe terenul lui I. Alexandru, din comuna Vereşti, cu care aveau o înţelegere verbală şi i-au plătit suma de 100 lei. De asemenea s-a constatat că pe o parcelă aparţinând Paraschivei A. au săpat un şanţ în lungime de 60 metri, adâncime de 1,2 m, fără a scoate ţeava.

Cei doi au săpat săptămâna trecută un şanţ în lungime de 34 m, pe terenul deţinut de către B. Fănică, în calitate de arendaş, de unde au scos ţeavă identică, pe care au comercializat-o în municipiul Suceava la un centru de colectare a ferului vechi.
Prin lucrările efectuate au distrus cultura de orz pe o suprafaţă de circa 2 ari, paguba urmând a fi evaluată de către specialişti din cadrul Primăriei Vereşti.
B. Fănică a depus plângere penală pentru infracţiunea de distrugere, apreciind paguba la 300 lei.

S. Dan şi B. Gabriel s-au ales cu dosar penal pentru infracţiunile de furt calificat şi distrugere, urmând ca în zilele următoare să se ia legătura cu reprezentanţii societăţii din Botoşani, în vederea clarificării situaţiei de fapt, stabilirea proprietarului ţevilor şi a pagubei.


Intră acum și în grupul de