Sucevenii au la dispozitie 850 de locuri de munca in cadrul „Targului de Cariere”


Intră acum și în grupul de

„Târgul de Cariere”, cel mai mare eveniment privat de recrutare din România, poposeşte pentru două zile, pentru prima dată în municipiul reşedinţă de judeţ, punând la dispoziţia sucevenilor 850 de locuri de muncă.

40 de companii sunt în căutare de noi angajați

Astfel, în perioada 31 martie – 1 aprilie, între orele 10:00 și 16:00, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, 40 de companii vor lua parte la “Târgul de Cariere” (TdC).

Conform unui comunicat de presă semnat de Mihai Cotos, managerul proiectului, evenimentul facilitează întâlnirea dintre angajatorii din diverse domenii de activitate şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. „Târgul de Cariere” ajunge pentru prima dată la Suceava, aducând cu sine 850 de oportunităţi de angajare. TdC organizează în această primăvară o sesiune națională de evenimente de recrutare ce cuprinde 8 importante centre universitare şi economice din ţară: Târgu Mureş, Sibiu, Craiova, Suceava, Baia Mare, Brașov, Oradea şi Cluj-Napoca.

La „Târgul de Cariere” participă cei mai importanţi 250 de angajatori din ţară. Aceştia oferă locuri de muncă în domenii ca: servicii&BPO, retail&FMCG, servicii financiare, inginerie& tehnică, IT&C, media şi marketing, auto&automotive, construcţii&imobiliare, farma&medical etc. 40 de companii au ales să-şi recruteze personalul din Suceava. Printre acestea se numără: Allianz Țiriac, ANOFM, Ardaf, Astra Asigurări, Auchan, Continental Hotels, E-on, Egger, Eureko, ING, Lidl, Marelvi, OMV, Route 66, Ayan, Autobitti, MapN, Easy Call, OSF Global Services etc. Sucevenii vor avea astfel de ales dintre ofertele de angajare propuse atât de companiile locale cât şi de cele naţionale şi multinaţionale cu sediul în Suceava sau împrejurimi.

Joburile prezentate la TdC se adresează tuturor categoriilor sociale aflate în căutarea unui loc de muncă – entry level, cu experienţă, experimentaţi sau chiar fără experienţă, studenţi, absolvenţi, doctoranzi, masteranzi, cât şi persoane fără studii superioare. La eveniment există propuneri de angajare şi pentru şomerii de lungă durată, cât și pentru persoanele de peste 45 de ani. Sucevenii pot consulta job-urile oferite de companiile participante la această ediţie a TdC şi pe pagina de internet a organizatorilor, www.targuldecariere.info având totodată opţiunea de depunere online a CV-ului.

Candidați pregătiți și premiați

La fiecare eveniment de recrutare participă minim 40 de companii şi peste 4000 de persoane interesate de găsirea unui loc de muncă. Concurenţa este mare şi tocmai de aceea, TdC dă posibilitatea candidaţilor de a se pregăti cât mai bine pentru întâlnirea cu angajatorii, prin organizarea de seminarii gratuite cu 3 zile înainte de eveniment. Cursurile sunt clădite pe subiecte ca planificarea carierei, informaţii despre statutul de angajat cât şi cel de antreprenor.

Cei mai activi participanţi sunt răsplătiţi cu premii în bani. Seminariile de instruire sunt organizate în toate oraşele unde poposeşte caravana locurilor de muncă şi precede o nouă ediţie a evenimentului de recrutare.

Persoanele aflate în căutarea unui job și care vizitează standurile companiilor incluse în această ediție a “Târgului de Cariere” au posibilitatea de a participa la un sondajul naţional privind piaţa muncii din România. Aceştia vor fi recompensaţi cu teste profesioniste de personalitate cât şi cu un set de 3 cărţi dedicate dezvoltării personale şi profesionale.

Proiect național cu finanțare europeană

“Târgul de Cariere” este un eveniment organizat de două ori pe an în mai multe centre universitare şi economice importante din România. Primul eveniment TdC l-am organizat la Cluj, în 2006. Ne mândrim să spunem că, anul acesta, < Târgul de Cariere > sărbătoreşte 5 ani de activitate, 10 ediţii organizate în Cluj-Napoca şi un total de 30 de evenimente de recrutare la nivel naţional”, declară Mihai Cotos, Manager și Co-Fondator al „Târgului de Cariere”. În sesiunile de toamnă 2010 şi primăvară 2011, evenimentul “Târgul de Cariere” este cofinanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni” şi au ca obiectiv facilitarea întâlnirii companiilor angajatoare cu un număr total de aproximativ 14.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

“Târgul de Cariere” este un program multiregional pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii, un proiect al SC Reţeaua TDC SRL, având ca parteneri locali firmele Qual Media, Hossus Media şi Kai-Zen Consult.


Intră acum și în grupul de