Profesorii suceveni, la al patrulea miting in fata Palatului Administrativ (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Câteva sute de cadre didactice din Suceava, Vatra Dornei, Gura Humorului şi Fălticeni au protestat, marţi, în faţa Palatului Administrativ din Suceava, arătând că au fost minţiţi că s-a soluţionat problema plăţii salariilor şi că guvernanţii încearcă să ignore drepturile pe care profesorii suceveni le-au câştigat în instanţă.

Aceştia au cerut să li se achite salariile în baza Legii 221/2008 şi nu a OUG 41/2009, întrucât ei şi-au câştigat în instanţă drepturile salariale. Protestatarii au arătat că acţiunea profesorilor din Suceava şi Botoşani este în favoarea tuturor cadrelor didactice din ţară, în condiţiile în care tot mai mulţi dascăli câştigă în instanţă drepturile în baza Legii 221/2009.

„Azi în nord, mâine peste tot”, au scandat protestatarii care au cerut demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Liderul sindical din Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare”, Costică Costan, a spus că profesorii suceveni au fost minţiţi că li s-a soluţionat problema şi că nu vor accepta să nu li se recunoască drepturile câştigate în instanţă. El a arătat că luni nu a fost grevă în acest colegiu, dar că de miercuri se va relua protestul pentru că acţiunea sindicală este de a obţine drepturile salariale în baza Legii 221/2008 şi nu să fie plătiţi în baza OUG 41/2009, care a fost anulată prin hotărâri judecătoreşti.

„Ne cred proşti sau sunt proşti”, a spus Costan, care a arătat nu s-a schimbat nimic de două săptămâni de când au început protestele. El a informat că toate liceele din municipiul Suceava vor intra de miercuri în grevă, fiind susţinut de scandările participanţilor: ”Grevă generală, lacătul pe şcoală”.

Mai mulţi lideri sindicali care au vorbit în cadrul mitingului au arătat că Guvernul intenţionează să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să fie uniformizate salariile din educaţie şi care să anuleze astfel drepturile câştigate de profesorii suceveni în instanţă.

La miting au participat şi reprezentanţi ai părinţilor elevilor care au anunţat că sprijină cadrele didactice să fie plătite corespunzător.

Protestatarii au cântat în finalul protestului mai multe cântece patriotice.


Intră acum și în grupul de