Sanitas Suceava sustine suspendarea din functie a presedintelui Marius Petcu


Intră acum și în grupul de

La solicitarea membrilor, Sindicatul Sanitas Suceava s-a întrunit marţi, în şedinţă, pentru a analiza acuzaţiile de luare de mită în formă continuată aduse de procurorii DNA preşedintelui Federaţiei Sanitas, Marius Petcu. Reprezentanţii filialei sucevene au cerut ca până la rezolvarea cazului, Marius Petcu să fie înlocuit din funcţie, concluzia desprinsă la finalul şedinţei fiind aceea că liderul structurii centrale a prejudiciat grav imaginea colegilor săi şi a pus în pericol mişcarea sindicală.

„Susţinem suspendarea din funcţia de preşedinte şi înlocuirea lui cu prim vicepreşedintele Adrian Bâlea. Nu punem la îndoială capacităţile şi abilităţile lui de lider sindical, dar în condiţiile astea nu ne mai poate reprezenta”, a afirmat preşedintele Sindicatului Sanitas Suceava, Ana Ionescu.

Aceasta a spus că poziţia colegilor săi va fi prezentată în şedinţa extraordinară a Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas, care va avea loc joi, la Bucureşti, când va solicita şi organizarea de noi alegeri generale.

Sindicatul Sanitas Suceava numără circa 2.700 de membri.

Marius Petcu este acuzat de procurorii DNA de luare de mită în formă continuată şi este cercetat în stare de libertate.


Intră acum și în grupul de