Gheorghe Flutur: Aeroportul Suceava, pe locul cinci în țară în ceea ce privește numărul de pasageri, un argument pentru căutarea de noi operatori și extinderea infrastructurii aeroportuare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că situația statistică referitoare la aeroporturile din România arată că Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava este foarte bine clasat.

„O statistică după primele 9 luni arată undeva la peste 650.000 de pasageri. Ponderea cea mai mare o reprezintă numărul de pasageri pentru curse externe. Cei 608.000 de pasageri ai curselor internaționale înseamnă un procent de peste 93% din total. Acestea sunt argumente în cadrul discuțiilor pe care le avem în această perioadă pentru convingerea altor operatori de trafic să vină la Suceava, pentru că este un bazin important de pasageri”, a spus Gheorghe Flutur.

Președintele CJ Suceava subliniază că statisticile arată de asemenea că aeroportul sucevean se situează imediat după aeroporturile regionale, Otopeni, Cluj, Iași și Timișoara și că în continuare merită investit atât în extinderea infrastructurii aeroportuare, cât și în căutarea de noi operatori.

Declarația președintelui Flutur intervine cu o săptămână înainte ca Wizz Air să renunțe la mai multe rute de pe aeroportul sucevean în condițiile în care se desființează baza Wizz Air de pe Aeroportul Suceava.

„Începând cu 28 octombrie 2023, compania aeriană își va închide baza de la Suceava, urmând să opereze în continuare zboruri pe cinci rute actuale din Suceava către Londra Luton, Roma, Milano Malpensa, Dortmund și Memmingen.  Zborurile spre Larnaca, Eindhoven, Bruxelles Charleroi, Paris Beauvais și Bologna vor continua să fie deservite, dar de la baza din Iași, care va crește odată cu adăugarea unei a cincea aeronave în această iarnă”, a transmis Wizz Air.


Intră acum și în grupul de