Tânărul urmărit de polițiștii din Rădăuți cu focuri de armă , reținut în arest. El a condus fără permis în perioada de încercare a unei pedepse de un an și patru luni de închisoare


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 22 de ani din Bădeuți care a condus sâmbătă dimineața un autoturism fără să dețină permis și a fost urmărit de polițiști care au tras și trei focuri de armă a fost reținut în arest joi pentru conducere fără permis.

Polițiștii au stabilit că tânărul Sorin Ionuț L. nu deține permis de conducere potrivit adresei emisă de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Potrivit anchetei, s-a stabilit că acesta în data de 14.10.2023, în jurul orei 04:30, fiind în perioada de încercare a unei pedepse de 1 an și 4 luni închisoare, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, a condus un autoturism Ford pe drumurile publice de pe raza municipiului Rădăuți și comunei Dornești fără a poseda permis de conducere punând astfel în pericol grav viața sa și a altor persoane, precum și buna desfășurare a circulației pe drumurile publice.

Față de acesta s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, începând cu data de 19.10.2023, urmând ca la data de 20.10.2023 să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru luarea unei măsuri preventive.

Reamintim că tânărul a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor din Rădăuți și chiar a mărit viteza de deplasare. Polițiștii au pornit în urmărirea vehiculului care și-a continuat deplasarea cu viteză pe strada Calea Bucovinei către comuna Dornești. Pentru a evita punerea în pericol a sănătății altor persoane, unul dintre agenții de poliție a efectuat, după somații acustice, trei focuri de armă cu pistolul din dotare, dintre care două în plan vertical și unul în direcția pneurilor, din autospeciala de poliție aflată în urmărire.

Aceste focuri de armă au fost trase într-o zonă izolată, agricolă, pe un drum neamenajat care leagă comunele Dornești și Frătăuții Noi, satul Măneuți. Cu toate acestea, autoturismul urmărit și-a continuat deplasarea cu viteză, existând riscul ca acesta să părăsească carosabilul și să provoace consecințe grave pentru șofer și eventualii pasageri. Având în vedere că nu s-a putut stabili cu certitudine câte persoane se aflau în autoturism și pentru a preveni rănirea pasagerilor, polițiștii au decis să nu mai tragă alte focuri de armă.

Operațiunea de urmărire a continuat cu efective sporite, iar autoturismul a fost găsit oprit pe raza localității Bădeuți. Conducătorul autoturismului, un tânăr de 22 de ani din Bădeuți, a fost identificat. Acesta a recunoscut că a condus autoturismul și a fost supus testului cu aparatul etilometru, cu rezultat negativ. Cu toate acestea, testul cu aparatul drugtest a indicat posibila prezență a unor substanțe psihoactive în organism.


Intră acum și în grupul de