Flutur a cerut comandament judetean care sa rezolve problema salarizarii dascalilor suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nemulţumiţi că problema salarizării nu a fost încă soluţionată, profesorii suceveni au continuat şi miercuri greva în şcoli, participând la un nou protest în faţa Palatului Administrativ.

O delegaţie a protestatarilor a avut discuţii cu conducerea DGFP Suceava pentru a se informa dacă li se vor acorda salariile, fiind informaţi că pentru cei care nu au obţinut hotărâri judecătoreşti salariile se vor plăti integral, în timp ce pentru ceilalţi se vor achita parţial sume de bani până în 4 aprilie, ca un avans, urmând ca ulterior să li se plătească şi restul. Protestatarii nu au fost de acord cu această variantă susţinând că guvernanţii au luat dintr-un buzunar şi au pus în altul, scandând „Deficitul bugetar, e la voi în buzunar”.

Cadrele didactice s-au pronunţat pentru continuarea protestelor şi vor asigurări că vor exista fonduri pentru plata salariilor până la sfârşitul acestui an.

Vicepreşedintele Sindicatului Judeţean Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, Dumitru Irimia, le-a cerut protestatarilor să meargă în şcoli şi să le explice colegilor lor situaţia şi apoi să decidă dacă vor continua protestele.

În timpul protestelor cadrelor didactice, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, declara într-o conferinţă de presă, că a cerut prefectului de Suceava, Sorin Popescu, să constituie un comandament judeţean format din reprezentanţii instituţiilor implicate în soluţionare problemei salarizării cadrelor didactice şi să urgenteze plata salariilor acestora. „Am cerut responsabililor din domeniu să se ocupe îndeaproape de această problemă. S-a găsit sursă de finanţare”, a spus Flutur care a menţionat că acel comandament trebuie să lucreze până rezolvă problema profesorilor.

El a explicat că deşi nu are atribuţii în acest domeniu s-a implicat ca lider politic în rezolvarea problemei salarizării cadrelor didactice şi a arătat că profesorii suceveni, care au câştigat în instanţă procese primesc salarii majorate cu 33 la sută la care s-a adăugat şi creşterea de 15 procente de la începutul anului. „E clar că aceste hotărâri trebuie respectate”, a spus preşedintele CJ Suceava.

Flutur a spus însă că bugetul nu are resursă pentru aceste salarii şi că s-a încercat găsirea unei soluţii, dar că finanţarea se face per capita. În aceste condiţii, potrivit lui Flutur, Guvernul ar urma să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru salarizarea unitară a cadrelor didactice din învăţământ.


Intră acum și în grupul de