Abatorul Nicsan Calinesti a aruncat cele 80 de capete de cal in lunca Sucevei


Intră acum și în grupul de

În urma anchetei inspectorilor veterinari ai DSVSA Suceava privind cele 80 de capete de cabaline, găsite vineri aruncate pe câmp, în apropierea viitorului pod al şoselei de centură peste râul Suceava s-a găsit vinovatul. Acesta este un client mai vechi al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, în materie de aruncat deşeuri animale, respectiv abatorul SC „NICŞAN CĂLINEŞTI” SRL din Şerbăuţi.

„În urma verificărilor efectuate de către inspectorii DSVSA Suceava la abatorul SC „NICŞAN CĂLINEŞTI” SRL care dirija resturile de abator către Menajeria de animale sălbatice de la ILIŞEŞTI, am constatat că o parte din cantitatea înscrisă pe aviz şi inclusiv cele 80 capete, nu au ajuns la unitatea sus menţionată şi în consecinţă au ajuns direct în câmp. Cantităţile transportate trecute în aviz depăşeau capacitatea mijlocului de transport, mijloc care nu era autorizat sanitar veterinar pentru efectuarea unor astfel de transporturi. Unitatea SC NICŞAN – CĂLINEŞTI SRL a fost sancţionată cu suma de 12.000 lei pentru nerespectarea legislaţiei sanitar veterinare privind transportul subproduselor de origine animală cu maşini autorizate şi nerespectarea trasabilităţii”, a precizat miercuri, şeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, subliniind că s-a decis suspendarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Toate capetele de cai au fost luate de Primăria Pătrăuţi, pe teritoriul căreia au fost aruncate, şi duse la un incinerator.

Reprezentanţii DSVSA Suceava s-au mai confruntat cu un caz asemănător anul trecut, în luna noiembrie, când 30 de tone de resturi de animale, în putrefacţie, au fost împânzite pe câmpurile din apropierea abatorului din comuna Şerbăuţi.

DSVSA Suceava a suspendat şi atunci activitatea firmei Nicşan Călineşti şi a aplicat o amendă de 30.000 lei.


Intră acum și în grupul de