Opt colete cu tigari, „recuperate” de frontieristi, la Vicov (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mai multe colete cu ţigări de contrabandă au fost găsite de frontieriştii de la Sectorul Vicov, după ce patru tineri le-au abandonat în încercarea de a scăpa nepedepsiţi. Astfel, miercuri dimineaţă, ora 00.15, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicov au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune în apropierea frontierei un grup de persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

Frontieriştii au reuşit să-l reţină pe B. Lucian, în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localitatea Vicovu de Sus, celelalte persoane reuşind să fugă folosindu-se de întuneric şi terenul accidentat

În zona unde a fost reţinut bărbatul şi până la locuinţa unui cetăţean din localitatea Vicovu de Sus situată în apropierea frontierei, s-au descoperit 8 colete voluminoase ce conţineau 3936 pachete de ţigări marca Doina, de provenienţă R. Moldova.

Purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, cms. Ilie Poroch Seriţan, a precizat că în timpul cercetărilor au mai fost identificaţi ca făcând parte din grupul infracţional H. Viorel în vârstă de 19 ani, S. Ionuţ de 20 de ani, ambii din localitatea Voitinel şi M. Vasile în vârstă de 21 de ani, din oraşul Vicovu de Sus.

Frontieriştii le-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 27.552 lei a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni.


Intră acum și în grupul de