Discutii directe cu CE pentru finantarea proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Indicatorii tehnico-economici pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea suprafeţei de mişcare şi balizaj la Aeroportul Suceava au fost aprobaţi miercuri de Consiliul Judeţean Suceava. Aleşii judeţeni au decis totodată şi transmiterea fără plată, Regiei Autonome Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava a documentaţiilor contractate de CJ pentru modernizarea aeroportului.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat consilierilor judeţeni că în ceea ce priveşte modernizarea Aeroportului Suceava, autorităţile sucevene sunt în discuţii directe cu reprezentanţii Comisiei Europene de la Bruxelles. „Suntem primul proiect depus ce este în analiza Comisiei Europene”, a spus Flutur. El a arătat că apar observaţii şi cerinţe ale CE în funcţie de ghidul solicitantului şi că este necesară aprobarea celor două hotărâri prezentate.

Pentru a alinia documentaţia la cerinţele impuse şi pentru a obţine o finanţare prin POS Transporturi a fost necesară o reactualizare a studiului de fezabilitate prin introducerea unor condiţii impuse de ROMATSA referitoare la completarea studiului cu un turn de control precum şi amenajarea terenului în vederea amplasării instalaţiilor de tip ILS.

Soluţia de modernizare prevede executarea unei piste cu structură flexibilă având lungimea de 2.460 metri şi lăţimea de 45 de metri. Totodată, se va construi un nou turn de control, iar sistemul de balizaj va fi din gama de dispozitive corespunzătoare categoriei a doua de operare pe direcţia 16.
Valoarea întregului proiect este de 37, 856 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de