Pensionarii militari cheama in judecata M.Ap.N si M.A.I


Intră acum și în grupul de

170 de dosare au fost depuse miercuri la Tribunalul Suceava de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere ( SCMD) – Filialele Suceava şi Rădăuţi, care cer anularea deciziilor de recalculare a pensiilor militare.

Potrivit unui comunicat semnat de preşedinţii celor două filiale ale SCMD Suceava şi Rădăuţi, col.(r) Ion Coca şi col.(r) Vasile Plăcintă, în conţinutul cererii de chemare în judecată a M.Ap.N şi a M.A.I., solicită instanţei de judecată să dispună excepţia nulităţii absolute a deciziei de recalculare, respectarea principiilor de drept şi a legislaţiei europene în domeniu, pentru a-şi păstra statutul de militar şi gradele militare şi profesionale pe care le-au obţinut în anii de pregătire, muncă şi sacrificii. „Facem cunoscut din nou că sistemul de pensie ocupaţională a fost aliniat permanent la legislaţia europeană şi nu a fost „fabricat” după anul 1990. Legea 164/2001 a pensiilor militare (179/2001-pentru poliţişti) au fost concepute cu concursul specialiştilor în domeniu din statele membre NATO şi ai Uniunii Europene, îndeplinind criteriile şi principiile de drept internaţional”, se arată în comunicat.

În comunicat, semnatarii îşi exprimă nemulţumirea faţă de hotărârea pronunţată de completul de judecată al Tribunalului Suceava care, în data de 21 martie, din oficiu, a ridicat excepţia necompetenţei teritoriale a Tribunalului Suceava, pe care a şi admis-o şi a declinat competenţa spre Tribunalul Bucureşti. „Apreciem că s-au ignorat în totalitate conţinutul unor articole de lege cu privire la competenţa teritorială”, se arată în comunicat, în care semnatarii acuză că din rea voinţă toate dosarele vor fi declinate la Tribunalul Bucureşti, iar aceasta va fi instanţa care va declina competenţa spre Tribunalul Suceava ceea ce va prelungi cu cel puţin trei luni perioada de judecată.


Intră acum și în grupul de