Pompierii intervin la foc continuu pentru stingerea incendiilor la vegetatia uscata


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul după-amiezii de miercuri, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava au intervenit la stingerea a nu mai puţin de 8 incendii, toate izbucnite din cauza folosirii focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor.

Astfel, Garda Siret a intervenit, la ora 14.07, cu o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată de pe două terenuri agricole aparţinând lui Gheorghe N. şi Gheorghe B., din comuna Grămeşti.

La sosirea echipajului, ardea vegetaţie uscată şi lăstăriş, existând posibilitatea de propagare la gospodăria lui Gheorghe N.

Au ars circa 2,5 hectare de vegetaţie uscată şi aproximativ 300 lăstari de răchită.
Pompierii au lichidat incendiul la ora 15.10, salvând gospodăria cetăţeanului.

La ora 19.50, militarii sireteni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui alt incendiu la vegetaţie uscată, de pe un teren viran ce aparţine Consiliului local al localităţii Negostina, comuna Bălcăuţi.

Pompierii au stins focul de pe o suprafaţă de aproximativ 15 hectare, salvând din calea flăcărilor fondul forestier aflat în imediata apropiere.
Misiunea s-a încheiat, fără incidente, la ora 21.00.

Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unor incendii izbucnite la vegetaţia uscată de pe terenul unor cetăţeni ai localităţilor Spătăreşti, la orele 15.24 şi 21.18, în locaţii diferite, Rădăşeni la ora 20.14 şi Mălini, ora 20.15.

A ars vegetaţia uscată de pe şase hectare, în localitatea Spătăreşti, şapte hectare în comuna Rădăşeni, şi un hectar în comuna Mălini.

În toate aceste cazuri incendiile nu au fost cu pericol de propagare la vecinătăţi.

Garda de intervenţie Vicovu de Sus, împreună cu 10 lucrători ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Putna, a intervenit, la ora 18.31, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu la vegetaţia uscată de pe un teren ce aparţine Consiliului Local al comunei Putna.
Militarii, împreună cu lucrătorii serviciilor amintite, au lichidat incendiul ce se întindea pe o suprafaţă de aproximativ 3,5 hectare, la ora 19.30, împiedicând focul să ajungă la fondul forestier învecinat.

De asemenea, Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit, la ora 21.03, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu la vegetaţia uscată de pe un teren ce aparţine unei societăţi comerciale, în comuna Mitocu Dragomirnei.

Au ars aproximativ 2,5 hectare de vegetaţie uscată, militarii lichidând incendiul la ora 22.20.

Şi vineri, în jurul orei 14 Detaşamentul Suceava stins un incendiu pe un teren din comuna Şcheia spre fosta fabrică Rulmentul.


Intră acum și în grupul de