Gheorghe Flutur propune ca drumul care face legătura cu Masivul Rarău să fie închis pe porțiuni pe perioada iernii


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să aprobe în ședința de vineri patru nivelul de viabilitate pentru drumurile județene pe perioada iernii, urmând ca drumurile aflate în primele două nivele de viabilitate să fie deszăpezite, iar pentru celelalte două categorii să se intervină doar la nevoie.

„Având în vedere resursele financiare reduse, propunem ca pe drumurile județene încadrate la nivelul III și IV de viabilitate pe timp de iarnă, să se acționeze numai în cazuri deosebite, ca urmare a solicitărilor formulate de primării, școli sau alte instituții publice, pentru deblocarea autovehiculelor surprinse de căderile masive de zăpadă sau pentru redeschiderea definitivă în perioada de primăvară”, se arată în proiectul propus de președintele Gheorghe Flutur.

Totodată, în ceea ce privește drumul spre Masivul Rarău, Flutur propune să fie deszăpezită doar porțiunea până la schitul Rarău, iar restul să fie închis pe perioada iernii.

„Propun ca drumul județean DJ 175A Câmpulung Moldovenesc — Rarău  Chiril, de la km. 7+800 — la km. 13+300 și de la km. 13+500 la km. 20+200 să fie închis în perioada de iarnă, deoarece traseul drumului este în zonă montană cu teren accidentat, declivități mari și lățimea părții carosabile cu dimensiuni reduse, iar tronsonul de drum județean DJ 175 A, cuprins între km. 5+100 și km 7+800 care asigură legătura dintre municipiul Câmpulung Moldovenesc și schitul Rarău să fie introdus pe nivelul II de viabilitate”, mai arată Gheorghe Flutur.

Pe drumurile județene încadrate pe nivel III și IV de viabilitate, agenții economici interesați vor putea executa lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului numai cu acordul prealabil al administratorului drumului, respectiv al Direcției Județene de Drumuri și Poduri Suceava în calitate de instituție subordonată Consiliului Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de