Lungu: Primaria va da greutate proiectului de constructie a complexului turistic cu teren de golf


Intră acum și în grupul de

Aleşii locali suceveni au aprobat joi, de principiu, asocierea cu Dragomirna Golf Resort în vederea construirii primului complex turistic cu teren de golf profesionist din judeţ, urmând ca juriştii Primăriei şi cei ai firmei să stabilească participaţia municipalităţii în cadrul societăţii, iar apoi să fie adoptat proiectul final de asociere.

Investiţia, estimată la 40 de milioane de euro, urmează să fie amplasată în apropierea municipiului Suceava, în comuna Mitocu Dragomirnei, pe o suprafaţă de 60 de hectare, mărginită de pădure, în apropierea lacului Lipoveni.

Reprezentantul Dragomirna Golf Resort, Daniel Tănase, a prezentat consilierilor locali suceveni întregul proiect ce va include un hotel de patru sau cinci stele cu 150 camere ce foloseşte elemente arhitecturale locale, un teren de golf cu 18 cupe, o academie de golf cu teren de instruire de nouă cupe şi facilităţi specifice, un centru de conferinţe modular, un centru SPA, tratamente cosmetice şi înfrumuseţare, terenuri de sport, spaţii comerciale, restaurante, scenă pentru spectacole în aer liber şi zone dedicate agrementului.

Proiectul investiţiei a fost realizat de o firmă de specialitate din Germania, iar construcţia acestui complex va dura aproximativ trei ani de la începerea lucrărilor. Daniel Tănase şi-a exprimat încrederea că municipalitatea suceveană va avea o participare solidă în această societate şi nu una formală de 0,5-1 la sută

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că este important că a fost adoptată această hotărâre care presupune că a fost depăşită o primă etapă, urmând ca următorul pas să fie montajul financiar pentru finanţarea proiectului şi stabilirea cu claritate a obligaţiilor şi drepturilor fiecărui asociat. „Primăria va da greutate proiectului”, a spus Ion Lungu.

Potrivit presei centrale, care citează Registrul Comerţului, firma Dragomirna Golf Resort din Suceava, este controlată de trei oameni de afaceri, Dragoş Mihai Serseni, Gheorghe David, Daniel Tănase, şi de compania Dedeman din Bacău, un important jucător de pe piaţa de bricolaj. Potrivit unor date din Monitorul Oficial, Dedeman a fost atras în acest proiect în anul 2008, când compania îşi propunea atragerea lanţului Starwood pentru operarea hotelului de cinci stele, dar şi companii specializate în centre SPA şi terenuri de golf.


Intră acum și în grupul de