Profesorii suceveni au protestat degeaba, Guvernul Boc plafoneaza salariile


Intră acum și în grupul de

Protestele profesorilor suceveni pentru obţinerea salariilor în baza Legii 221/2008 conform hotărârilor judecătoreşti definitive, irevocabile şi executorii, au fost zadarnice.

Guvernul a decis joi, în şedinţă extraordinară, să plafoneze salariile cadrelor didactice pentru ca situaţia de la Suceava să nu se extindă în toată ţara.

“România nu are bani să plătească majorările salariale ale profesorilor. Trebuie să venim cu un act normativ care să spună că atât poate ţara să plătească pentru profesori”, a declarat primul ministru Emil Boc, joi, de la Guvern.

Premierul a explicat că la momentul actual, în România există profesori care au salarii majorate şi cu 50% pe lângă creşterea de 15% din octombrie, în timp ce alţii nu beneficiază de aceleaşi sume. Acesta a a explicat că, deşi ideal ar fi ca România să aibă resurse mai mari, acest lucru nu este posibil momentan.

Boc a mai precizat că acest lucru are loc datorită unor practici deficitare, neunitare, dând exemplu instanţe judecătoreşti din diferite oraşe ale ţării în care s-au aprobat majorările cu 50% de pe vremea guvernului Tăriceanu şi altele care nu au admis aceste creşteri.


Intră acum și în grupul de