Lungu: Lucrările CNI la baza sportivă și creșa de copii au fost sistate și se mai lucrează la Sala Polivalentă care nu va fi însă gata la timp


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că două obiective realizate prin Compania Națională de Investiții în municipiul Suceava, respectiv baza sportivă și creșa de copii, au lucrările sistate, dar că încă se lucrează la sala polivalentă unde s-a terminat de turnat și al șaselea radier și urmează să se toarne stâlpii de susținere.

„Conform ordinului de începere a lucrărilor, lucrarea ar trebui să se termine în 7.08. 2024, lucru care nu se va întâmpla”, a declarat Lungu.

El a explicat că întârzierea ar fi determinată de faptul că la cererea Primăriei Suceava s-a schimbat soluția de încălzire „speriați de prețul gazului metan mare care și acum nu e foarte mic”.

Lungu a spus că încălzirea se va realiza prin pompe de încălzire și panouri fotovoltaice.

„Eu sunt mulțumit de modul cum merg lucrările. Sigur, sperăm să mai putem lucra în măsura în care vremea ne va permite acest lucru”, a declarat primarul.

El a mai spus că sistarea lucrărilor la două obiective CNI a fost determinată de lipsa banilor.

„Toți trăim în această țară. Știm că sunt situații financiare delicate. Avem două obiective la care efectiv nu se lucrează, discutăm de baza sportivă și de creșă. În lege spune că dacă se epuizează creditele bugetare se emite o înștiințare să nu se mai lucreze. La două obiective nu se lucrează, iar la un obiectiv, sala polivalentă, care e cel mai important, din ceea ce rezultă aici, au credite bugetare și se lucrează. Prin ordonanța care a apărut se sistează lucrările prin CNI care nu au finanțare până în anul 2024”, a declarat Ion Lungu.

Primarul Ion Lungu a recunoscut că a anunțat inițial că baza sportivă va fi inaugurată anul acesta, dar că nu se mai inaugurează pentru că s-au sistat lucrările.


Intră acum și în grupul de