Pompierii din Siret au stins incendiul din gospodaria unui botosanean

Fiind mai aproape de locul incendiului, pompierii sireteni au intervenit la stingerea focului izbucnit într-o gospodărie dintr-o comună din judeţul Botoşani. Astfel, Garda de Intervenţie Siret a intervenit cu două autospeciale şi un echipaj SMURD pentru a stinge flăcările din gospodăria lui A. V., din comuna Cândeşti judeţul Botoşani. Proprietarul, în vârstă de 64 de ani, a încercat să stingă flăcările până la sosirea militarilor şi a suferit arsuri de gradul I pe faţă. La faţa locului echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor şi la transportul la spital.

Când echipajele au ajuns la gospodărie, ardeau şura din lemn, acoperişul adăpostului de animale şi 4 m cubi de lemne de foc existând posibilitatea de propagare la casele şi anexele aflate în vecinătate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, a ars şura, pe o suprafaţa de aproximativ 60 m. pătraţi , acoperişul adăpostului de animale, pe o suprafaţă de circa 30 m. pătraţi şi lemnele de foc.

Primele cercetări faptul că incendiul a izbucnit de la flacăra generată de arderea necontrolată a vegetaţiei uscate şi a deşeurilor din curtea proprietarului.
Pompierii i-au salvat locuinţa.

loading...