Poliția Suceava: În ultimele cinci zile peste 2000 de persoane legitimate, peste o mie de amenzi și 23 de persoane reținute în arest


Intră acum și în grupul de

În contextul organizării unor petreceri legate de conceptul de Halloween, care au avut loc în intervalul 27 – 31 octombrie 2023, polițiștii din județul Suceava au desfășurat ample acțiuni cu forțe sporite, atât în mediul urban, cât și în zona rurală. Obiectivul acestor acțiuni a fost prevenirea infracționalității stradale și a comportamentelor antisociale în apropierea cluburilor, barurilor și discotecilor.

Pentru a asigura un climat de siguranță publică pentru tineri și pentru a preveni și combate consumul de substanțe interzise, polițiștii au efectuat verificări și controale atât în incinta localurilor de agrement, cât și în zonele adiacente.

În total, au fost organizate 74 de acțiuni la nivel județean, soldate cu aplicarea a 1038 de sancțiuni contravenționale în valoare de 532.717 lei. De asemenea, au fost reținute 131 de permise de conducere și au fost ridicate 49 de certificate de înmatriculare.

În perioada menționată, polițiștii au dispus măsura reținerii față de 23 de persoane pentru infracțiuni rutiere flagrante și pentru alte cauze de natură judiciară pe care le-au investigat.

Pe parcursul acțiunilor, au fost legitimate peste 2000 de persoane, fiind efectuate controale corporale asupra celor cu comportament suspect.

De asemenea, în cadrul acestor operațiuni, au fost efectuate verificări de specialitate conform Legii nr. 333/2003 și H.G. 301/2012 la doi agenți economici, fiind inspectați și agenții de pază.

Polițiștii subliniază importanța conștientizării pericolelor legate de consumul de substanțe interzise. Acesta poate avea un impact semnificativ asupra vieții, afectând relațiile cu familia și prietenii, siguranța personală, presiunea financiară, ducând la dependență, creând riscul violenței și al depresiei, și expunându-i pe cei care consumă la riscul unor accidente.


Intră acum și în grupul de