DJDP Suceava precizează că zidurile cât gardul de pe marginea drumului de la Stroiești sunt rigole deschise „în concordanță cu reglementările în vigoare”


Intră acum și în grupul de

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava a făcut, miercuri seara, precizări ca urmare a materialului publicat de News Bucovina privind nemulțumirile localnicilor din Stroiești legate de modul în care se modernizează drumul județean care traversează localitatea.

Aceștia spun că le sunt afectate accesele în curte prin ridicarea drumului, dar și că sunt zone unde apele pluviale se vor bloca.

În replică, directorul general adjunct la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava, Alin-Ioan Cioban a spus că urmare a imaginilor publicate în presa locală și națională pe DJ 209 D în localitatea Stroiești precizează că drumul este în modernizare și are la bază un proiect de execuție întocmit de un proiectant și verificat de un verificator atesta conform legislației în construcții.

„Traseul drumului supus modernizării se suprapune peste traseul existent al cărui lățime se modifică de la șapte la zece metri”, a menționat Cioban.

El a explicat că în zonele sesizate de presă configurația terenului este în profil mixt și a impus proiectantului adoptarea unor soluții care să permită scurgerea apelor în lungul drumului cât și racordarea acestora la terenul existent deopotrivă cu asigurarea accesului proprietarilor de pe ambele părți ale drumului.

„Rigolele deschise adoptate și confundate cu ziduri sunt în concordanță cu reglementările în vigoare privind proiectarea rigolelor având de asemenea rol de protecție pentru zonele adiacente drumului”, a mai spus Cioban.

Directorul general adjunct al DJDP Suceava a subliniat că execuția lucrărilor este în desfășurare, iar acest lucru poate cauza disconfort temporar până la finalizarea lucrărilor.


Intră acum și în grupul de