Două autocamioane folosite la transport ilegal de lemn, depistate într-un depozit din Deia și sechestrate de polițiștii suceveni


Intră acum și în grupul de

Două ansambluri de vehicule în valoare de 50.000 euro au fost confiscate de către polițiștii din cadrul Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol – IPJ Suceava, în urma unor activități de verificare și control desfășurate la data de 03 noiembrie 2023. Operațiunea a avut ca scop combaterea transportului ilegal de material lemnos în zona, iar consecințele pentru cei implicați au fost serioase.

Polițiștii au efectuat cercetări penale în dosarele legate de regimul silvic și au descoperit că două autoutilitare de mare tonaj erau utilizate pentru transportul ilegal a peste 10 metri cubi de material lemnos, fără documentele specifice de transport, contrar legislației în domeniu. Acest lucru a condus la întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport, prevăzută de articolul 68 alineatul 21 din Legea nr. 46/2008 (Codul silvic).

În cadrul investigațiilor, polițiștii au identificat cele două autoutilitare în depozitul din localitatea Deia a societății SIFON TRANS SRL administrată de Ilie N. și au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra acestora. Administratorului societății i s-a adus la cunoștință că autovehiculele vor fi confiscate și transportate la spațiul de depozitare al IPJ Suceava, special amenajat în localitatea Stroiești.

Valoarea totală a celor două autoutilitare confiscate se ridică la peste 50.000 de euro. Acestea au fost conduse și depuse la spațiul de depozitare al poliției, până la finalizarea cercetărilor, când se va propune măsura confiscării conform prevederilor Legii 46/2008 Cod Silvic.

Polițiștii au atras atenția asupra importanței respectării legislației în domeniul silvic, anunțând că vor continua acțiunile și controalele pentru identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare. Această confiscare reprezintă un pas important în eforturile de protejare a fondului forestier și prevenire a exploatării ilegale a resurselor lemnoase.


Intră acum și în grupul de