Poliția Suceava recomandă șoferilor să manifeste prudență sporită pe carosabilul umed sau în condiții de ceață


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava recomandă șoferilor să manifeste prudență sporită pe carosabilul umed sau în condiții de ceață, pentru a preveni producerea accidentelor rutiere.

Recomandările polițiștilor suceveni vin pe fondul incidentului de sâmbătă seara când șapte autovehicule au fost implicate într-o coliziune în lanț pe DN 2 pe raza localității Iacobești.

Astfel, într-un comunicat de presă, Poliția Suceava sugerează șoferilor să reducă viteza atunci când se confruntă cu ploaie sau ceață. De asemenea, se recomandă mărirea distanței în mers și evitarea manevrelor riscante în trafic.

Pentru a spori siguranța pe șosele în astfel de condiții, conducătorii auto trebuie să folosească luminile de întâlnire, chiar și în timpul zilei, pentru a fi mai vizibili pentru ceilalți participanți la trafic, mai ales atunci când vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă.

Recomandările poliției includ și respectarea limitelor de viteză adaptate la condițiile meteorologice, cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităților, atunci când ceața reduce vizibilitatea sub 100 de metri. Aceasta permite șoferilor să oprească în condiții de siguranță în caz de pericol.

De asemenea, se subliniază importanța menținerii unei distanțe mai mari față de autovehiculul din față, pentru a putea opri în siguranță în cazul în care acesta încetinește sau oprește brusc, fără a frâna brusc.

În situația unui trafic aglomerat, poliția avertizează că ploile pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare și solicită șoferilor să păstreze calmul, să nu blocheze intersecțiile și să nu se angajeze în depășiri riscante.

În cazul unor defecțiuni tehnice sau pene de cauciuc în condiții de ceață sau ploaie, poliția recomandă așezarea triunghiurilor de presemnalizare la o distanță mai mare de vehicul și purtarea echipamentului de protecție-avertizare fluorescent-reflectorizant, mai ales pe timp de ceață.

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic, se subliniază importanța respectării normelor de conduită și a politeții rutiere. Toți participanții trebuie să fie conștienți de riscurile și de vizibilitatea redusă în condiții de ceață sau ploaie.

Cu toate aceste recomandări, poliția subliniază că atenția și concentrarea la volan sunt esențiale pentru a preveni accidentele rutiere. Evitarea distragerilor în timpul conducerii este crucială pentru siguranța pe drumurile publice.


Intră acum și în grupul de