Echipaje de deszăpezire acționează în zona de munte a județului Suceava după începerea ninsorilor


Intră acum și în grupul de

Drumarii acționează în zona de munte pentru curățarea carosabilului în urma ninsorii.

Potrivit DRDP Iași, pe DN 17, în zona Pasului Tihuța, la limita județelor Suceava și Bistrița-Năsăud, echipele Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc acționează în baterie, cu două autobasculante și un utilaj multifuncțional de tip Unimog, dotate cu lamă și raspânditor de material antiderapant.

În zona de munte SDN Câmpulung Moldovenesc a acționat cu 10 utilaje dotate cu lamă și răspânditor atât pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil cât și pentru prevenirea producerii poleiului, fiind răspândite 15 tone de sare, precizează Prefectura Suceava.

S-au înregistrat precipitații sub formă de ninsoare în Pasul Tihuța, la limita cu județul Bistrița – Năsăud, lapoviță și ploaie în celelalte zone, a precizat sursa citată.

În zonă se înregistrează ninsori moderate și carosabil cu zăpadă frământată în strat de 0-2 cm, la o temperatură a aerului de -1° C și o viteză a vântului de aprox. 30 km/h.

În restul județelor Moldovei plouă.

Județul Suceava este de duminică dimineața sub avertizare cod galben de ninsori și vânt.

Meteorologii arată că în zona Carpaților Orientali va ninge moderat cantitativ (10…15 l/mp) și va continua să se depună strat de zăpadă. La munte vor fi rafale de 60…80 km, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…110 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.


Intră acum și în grupul de