Gigacaloria, mai ieftina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Costul gigacaloriei produse de Termica SA Suceava este cu 100 de lei mai mic, în condiţiile în care centrala electro-termică beneficiază de schema de bonus pentru energia electrică produsă în sistem de cogenerare.

Anunţul a fost făcut miercuri de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, care a arătat că preţul de producţie pentru agentul termic a fost redus astfel încât o gigacalorie costă 139,16 lei la care se adaugă transportul de 99,2 lei, preţul total fiind de 238 de lei/Gcal furnizată beneficiarilor.

Potrivit edilului-şef al Sucevei, până acum doar preţul de producţie al gigacaloriei era de 223 de lei, ceea înseamnă că preţul actual al gigacaloriei livrate este cu o sută de lei mai mic.

Primarul a subliniat că populaţia plăteşte în continuare preţul de 178 de lei/Gcal., dar efortul municipalităţii de subvenţionare a agentului termic se reduce la 54 de lei pentru fiecare gigacalorie.

Lungu a mai spus că municipalitatea va continua programul de reabilitare a sistemului de termoficare arătând că prin limitarea pierderilor din reţele factura la căldură în iarna acestui an a fost cu 15 la sută mai mică.
„Vom face tot posibilul să scădem cât mai mult preţul gigacaloriei”, a mai spus Lungu.


Intră acum și în grupul de