USV organizează concursul internațional studențesc în domeniul securității informatice CTF-USV 2023


Intră acum și în grupul de

În perioada 16-17 noiembrie a.c., Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, împreună cu partenerii săi, cea de-a VIII-a ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice CTF-USV 2023.

Competiţia este organizată într-un format tip CTF (Capture The Flag) şi are în vedere dezvoltarea de soluţii de penetrare a unor bariere de securitate într-un mediu de comunicaţie delimitat, în scopul descoperirii unor breşe electronice şi identificării soluţiilor şi metodelor optime de protejare a informaţiei împotriva accesului neautorizat. Competiţia urmăreşte testarea creativităţii şi capacităţii echipelor de studenţi de a utiliza cunoştinţe tehnice specifice pentru a gestiona probleme concrete de securitate informaţională. Obiectivul principal constă în stimularea interesului studenţilor pentru problematica securităţii cibernetice şi evaluarea potenţialului acestora, ca viitori specialişti, de a face faţă provocărilor de securitate informaţională.

Concursul, la care pot participa echipe alcătuite din cel mult 4 studenţi, coordonaţi de un cadru didactic, se desfăşoară în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, online, timp de 24 de ore, în intervalul 16-17 noiembrie a.c. Înregistrarea online a participanților a avut loc în perioada 06-11 noiembrie, fiind înscrise 39 de echipe, din 16 instituții de învățământ superior, un record de participare la aceasta competiție, demarată în anul 2016. Participă echipe din Romania, Republica Moldova, Ucraina și Cuba.

Rezultatele vor fi evaluate de un juriu independent, care va furniza o clasificare bazată pe rezultatele obţinute, iar cele mai bune echipe vor fi premiate.

Competiția beneficiază de sprijin material și logistic din partea Safetech Innovations SA, din București, și Assist Software SRL, din Suceava.


Intră acum și în grupul de