Rafale puternice de vant, ploi si lapovita, in acest week-end, in judet


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a anunţat, joi la prânz, că a fost emisă o informare meteorologică potrivit căreia până duminică seara trebuie să ne aşteptăm la rafale de vânt şi vreme rece şi chiar lapoviţă şi ninsori în judeţ. Astfel, pentru intervalul 8 aprilie, ora 02:00, – 10 aprilie, ora 22:00, se aşteaptă intensificări ale vântului ce pot depăşi local 60-65 km/h la rafală, iar pe crestele montane 100 km/h.

În acelaşi interval, vremea se va răci treptat, mai accentuat în jumătatea nordică a ţării.

Vântul devine primul fenomen pe listă vineri, în majoritatea regiunilor, iar în nordul ţării vor fi temperaturi mult mai mici decât cele de joi. În nordul Moldovei maxime vor fi 10-12 grade. De asemenea, aici nu vor lipsi nici ploile.

Sâmbătă răcirea vremii se generalizează, iar vântul se înteţeşte în majoritatea regiunilor. Maximele aşteptate vor fi între 8 şi 14 grade în jumătatea de nord a ţării şi între 14 şi cel mult 18 grade în restul regiunilor. În plus, plouă în nordul, centrul şi estul ţării, iar la munte se repornesc lapoviţele şi nonsorile.


Intră acum și în grupul de