O ambulanta face zilnic naveta de la Radauti la Solca pentru a asigura urgentele medicale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Urgenţele medicale din zona Solca vor fi rezolvate prin înfiinţarea unei substaţii a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Din această săptămână, în curtea fostului Spital de Boli Cronice, desfiinţat de la 1 aprilie, se află o ambulanţă trimisă de substaţia din Rădăuţi.

Potrivit directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Ludovic Abiţei, conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava poartă discuţii cu administraţia de la Solca pentru a găsi un spaţiu pentru cei 6 asistenţi care vor lucra acolo şi pentru parcarea ambulanţei, în acest sens aşteptându-se o hârtie oficială de la Primărie.

În privinţa celor 6 asistenţi, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu, a spus că aceştia sunt tineri cu experienţă şi în acest moment sunt instruiţi la SAJ în specialitatea urgenţe, ei fiind specializaţi în boli cronice.

„Avem aşteptări mari de la dumnealor. Trebuie să preia o parte din activitatea medicală din zonă. În momentul de faţă, este o ambulanţă de la Rădăuţi care face naveta la Solca şi este greu pentru angajaţii de pe ea”, a subliniat Adrian Popescu.

Acesta a precizat că „trebuie să asigurăm cele mai bune condiţii pentru echipaj şi ambulanţă”, mai ales că o ambulanţă de tip B costă circa 4,5 miliarde lei vechi şi are nevoie de un garaj.


Intră acum și în grupul de