Echipe de studenți suceveni ai FIA, premiate la Concursul „Tradiție și inovație în arta gastronomică” pentru reinterpretarea produsului păstrăv cu smântână și alivancă cu hribi și a desertului papanași cu brânză


Intră acum și în grupul de

Două echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” Suceava, programul de studiu Științe Gastronomice, coordonate de asist. univ. drd. ing. Ovidiu PROCOPEȚ, au participat la Concursul „Tradiție și inovație în arta gastronomică”. Competiția a fost organizată de Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași și s-a bucurat de o participare numeroasă: 23 de echipe, care au reprezentat 11 instituții de învățământ din România.

La finalul jurizării, echipa formată din Silviu Cristian FEDEREAC și Gabriel MITRIC a câștigat locul I la secțiunea Fel principal, cu o reinterpretare a produsului tradițional păstrăv cu smântână și alivancă cu hribi, iar echipa formată din studenții Teodor PRISPIAN și Ștefan RADU a câștigat locul al II-lea la secțiunea Desert, cu o reinterpretare a produsului tradițional papanași cu brânză de vaci și smântână.

„Rezultatele remarcabile obținute de echipele sucevene reprezintă o recunoaștere a implicării cadrelor didactice din cadrul FIA în coordonarea studenților care participă la activități extracurriculare, vizând dezvoltarea de competențe necesare integrării pe piața muncii”, se arată într-un comunicat al USV.


Intră acum și în grupul de