Flutur merge mai departe cu demersurile in vederea modernizarii drumurilor judetene prin PNDI


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, că va întreprinde toate demersurile ca modernizarea drumurilor judeţene prin PNDI să fie făcută în judeţ, în condiţiile în care instituţia nu a reuşit să adopte, în două şedinţe succesive, un proiect de hotărâre prin care şapte drumuri judeţene să fie transferate în administrarea MDRT care să le modernizeze.

Flutur a spus că CJ Suceava a solicitat fonduri pentru cele 19 drumuri judeţene pentru care instituţia a adoptat indicatorii tehnico-economici. „Au intrat doar şapte drumuri, dar fac demersuri în continuare la minister pentru găsirea finanţării pentru celelalte trasee de drumuri judeţene. O zonă grea în ceea ce priveşte drumurile judeţene este Preuteşti-Vultureşti, unde nu avem bani de la CJ pentru refacere sau modernizare, iar zona este o prioritate pentru noi”, a spus Flutur.

Consiliul Judeţean Suceava a fost convocat, miercuri, în şedinţă extraordinară pentru a relua votul asupra unui proiect de hotărâre, respins în şedinţa de marţi, privind transferul a şapte drumuri judeţene din administrarea CJ Suceava în cea a MDRT pe perioada modernizării acestora prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), suma totală prevăzută pentru lucrări fiind de aproximativ 247 milioane de lei (60 de milioane de euro), dar de la şedinţă au lipsit consilierii judeţeni ai opoziţiei, cu excepţia unui membru PSD şi nu a existat cvorumul de două treimi, necesar adoptării unor hotărâri privind patrimoniul, iar proiectul nu a mai fost suspus dezbaterii.


Intră acum și în grupul de