Ucraineanul care transporta cu un camion țigări de contrabandă de 1,5 milioane de lei a fost arestat preventiv


Intră acum și în grupul de

Ucraineanul care conducea un TIR în care avea ascunse, după cutii de croissante, țigări de 1,5 milioane de lei a fost arestat preventiv.

Un judecător de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Rădăuți a dispus, duminică după amiaza, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Viktor Strynadko pentru contrabandă și folosirea de acte nereale.

Măsura poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, sâmbătă seara în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 64 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor și remorcă, înmaticulat în Ucraina.

Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, croissante din Ucraina.

În baza analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra mijloacului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, au fost descoperite, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, mai multe baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, după paleții cu croissante.

În urma activităţii de inventariere a ţigărilor a rezultat cantitatea de 147.500 de pachete cu ţigări, de proveniență duty free în valoare de peste 1.450.000 lei (295.000 euro) dacă acestea ar fi fost comercializate pe piață.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar automarfarul, în valoare de 107.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră cu statutul de poliție judiciară din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore față de cetățeanul ucrainean, fiind dus în arestul IPJ Suceava. Acesta a fost prezentat de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi al Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă care a fost acceptată.


Intră acum și în grupul de