Grupare din Cernăuți care câștiga lunar peste 100.000 de dolari prin scoaterea din țară a bărbaților recrutabili, destructurată


Intră acum și în grupul de

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat, luni, pe canalul său Telegram neutralizarea unei grupări din regiunea Cernăuți care obținea venituri de peste 100.000 de dolari lunar prin scoaterea din țară a bărbaților recrutabili.

Potrivit lui Zaparaniuk, membrii grupării facilitau trecerea celor care doreau să evite recrutarea într-o țară europeană vecină, iar gruparea a fost destructurată de Serviciul de Informații al Ucrainei împreună cu Poliția Națională.

Costul „serviciilor” era evaluat între 3.000 și 5.000 de dolari americani, în funcție de urgența plecării.

Pentru aceasta, membrii grupării obțineau peste 100.000 de dolari pe lună.

Mai mult, organizatorul grupului promitea clienților săi „protecție” împotriva justiției în cazul retinerii lor la trecerea ilegală a frontierei de stat. În prezent, toți cei reținuți au fost informați cu privire la suspiciunile aduse.

„Mulțumim forțelor de ordine pentru munca lor de calitate. Menținem situația sub control. Combaterea corupției, îmbogățirii ilegale și controlul utilizării fondurilor bugetare sunt priorități. Lucrăm pentru victorie!”, a menționat Zaparaniuk.


Intră acum și în grupul de