Vantul puternic face ravagii in judet


Intră acum și în grupul de

Rafalele puternice de vânt de vineri nu au trecut fără a lăsa urmări, ce au fost remediate de militarii subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, în urma solicitărilor venite prin apelul de urgenţă 112. Astfel, pompierii au fost chemaţi în localitatea Dolheştii Mici pentru a defrişa mai mulţi arbori căzuţi. În oraşul Gura Humorului, vântul a smuls coli de tablă din acoperişul policlinicii din localitate, pompieri staţiei intervenind la consolidarea acestuia.

În municipiul Rădăuţi, pompierii au tăiat un copac care în cădere a rupt cabluri electrice şi un stâlp de joasă tensiune, blocând circulaţia pe str. 1 Mai. Militarii au tăiat arborele în mai multe bucăţi şi le-au îndepărtat. De asemenea stâlpul şi cablurile căzute au fost luate, fiind astfel eliberată calea de acces.

O solicitare a venit şi din localitatea Sf. Ilie, unde pompierii suceveni au intervenit pentru consolidarea tablei şi a căpriorilor desprinşi de pe bârnele unei locuinţe particulare. În municipiul Suceava, rafalele puternice de vânt au doborât un panou publicitar, pe str. Mărăşeşti.

Nici oraşul Siret nu a fost ocolit de incidente, bucăţi din acoperişul unui bloc de pe strada Mihai Teliman ajungând pe asfalt şi blocând circulaţia până la sosirea pompierilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava a anunţat, joi la prânz, că a fost emisă o informare meteorologică potrivit căreia până duminică seara trebuie să ne aşteptăm la rafale de vânt şi vreme rece şi chiar lapoviţă şi ninsori în judeţ. Astfel, pentru intervalul 8 aprilie, ora 02:00, – 10 aprilie, ora 22:00, se aşteaptă intensificări ale vântului ce pot depăşi local 60-65 km/h la rafală, iar pe crestele montane 100 km/h.

În acelaşi interval, vremea se va răci treptat, mai accentuat în jumătatea nordică a ţării.


Intră acum și în grupul de