Șeful CNAIR: Suceava va deveni hub al drumurilor de mare viteză unde se întâlnesc Autostrada A 7, Autostrada Nordului și drumul expres Suceava-Botoșani


Intră acum și în grupul de

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, a declarat, marți, la Suceava, că municipiul Suceava va deveni un hub al drumurilor de mare viteză ceea ce va genera dezvoltare economică importantă pentru această zonă.

„Județul Suceava, Bucovina și Moldova ca regiune nu mai este izolată de drumuri de mare viteză. În momentul de față putem vorbi de un hub în Suceava. Vorbim de Autostrada A 7, vorbim de Autostrada Nordului cu primul tronson care urmează a intra pe procedurile de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, mă refer la varianta ocolitoare Gura Humorului, dar și drumul expres Suceava-Botoșani”, a spus Cristian Pistol.

El a subliniat că în urma progreselor făcute în ceea ce privește întocmirea documentațiilor necesare Suceava prinde o formă din punct de vedere al investițiilor în infrastructura rutieră.

„Investițiile în infrastructură reprezintă o întoarcere în economie de 2,5 ori, drept pentru care așteptăm să vedem o dezvoltare economică a județului Suceava și a regiunii Moldovei în perioada următoare”, a concluzionat Pistol.


Intră acum și în grupul de