Poliția Suceava: Grup care a exploatat sexual două fete de 14 și 16 ani, destructurat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat, joi, trei percheziții domiciliare, în județul Vrancea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Potrivit anchetatorilor, s-a stabilit că, în perioada februarie – martie 2022, în județul Suceava, s-ar fi constituit și ar fi activat un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Din cercetările efectuate a rezultat că mai multe persoane ar fi recrutat două persoane vătămate minore, de 14, respectiv 16 ani, pe care, prin constrângere fizică şi psihică, le-ar fi transportat și adăpostit, în vederea practicării prostituției în folosul acestora, într-un regim restrictiv de libertate, însușindu-și în integralitate veniturile rezultate din activitatea infracțională.

S-a reținut faptul că cele două persoane vătămate minore ar fi practicat prostituția, în municipiile Suceava și Bacău, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, precum și în camere de hoteluri, într-un circuit cunoscut cu denumirea de „touring” („turism sexual”) folosit de către membrii grupului, care ar fi acționat în mod coordonat, schimbând la intervale scurte de timp locațiile închiriate, precum și orașele în care victimele ar fi practicat prostituția.

De asemenea, membrii grupului ar fi desfăşurat activităţi de identificare a potenţialilor clienţi,  postând în acest sens anunţuri pe diferite site-uri.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.


Intră acum și în grupul de