Primarul din Sucevița, condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influența alcoolului. El va executa, la Marginea sau Moldovița și 60 de zile de muncă în folosul comunității


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a decis, joi, condamnarea la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de doi ani, a primarului comunei Sucevița, Dorin Ioan Pînzar, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Pînzar fusese condamnat, în aprilie, de Judecătoria Rădăuți la pedeapsa de 250 zile – amendă penală, respectiv la 15.000 de lei.

Curtea de Apel Suceava a admis, joi, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi împotriva Sentinţei penale nr. 351 din 12.04.2023 a Judecătoriei Rădăuţi pronunţată în dosarul nr. 3019/285/2022 și a desființat în totalitate sentinţa penală, iar în rejudecare a dispus condamnarea lui Pînzar Dorin Ioan la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată inculpatului Pînzar Dorin Ioan pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani ce se calculează de la data pronunţării deciziei.

Pe durata termenului de supraveghere primarul este obligat să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Suceava, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Pe durata termenului de supraveghere instanța obligă inculpatul să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Marginea sau la Primăria Moldoviţa (instituţia în care urmează a se presta munca urmând a fi stabilită de Serviciul de Probaţiune Suceava).


Intră acum și în grupul de