Flutur vrea ca CJ Suceava să preia de la CNAIR tronsonul Suceava-Gura Humorului din Autostrada Nordului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că va propune în prima ședință a  Consiliului Județean Suceava un proiect de Hotărâre pentru aprobarea unui Acord de parteneriat între Consiliul Județean Suceava și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acesta ar fi al treilea parteneriat de acest fel, după cele încheiate pentru Centura orașului Gura Humorului și pentru Drumul Expres Suceava-Botoșani.

„Aici este vorba despre realizarea documentației pentru tronsonul Suceava – Gura Humorului, parte a Autostrăzii Nordului. Facem acest lucru pentru că firma care a câștigat licitația pentru întocmirea documentației s-a retras și dorim ca, așa cum am făcut pentru Centura orașului Gura Humorului, și aceasta parte a Autostrăzii Nordului, să ne ocupăm noi de realizarea acestei documentații”, a spus Flutur.

El a arătat că preluarea de CJ Suceava a realizării documentației pentru acest tronson va crea perspectiva pentru executarea în primă fază a Autostrăzii Nordului pe tronsonul Suceava – Gura Humorului, cu pornire de la intersecția cu  Centura Sucevei în satul Sfântu Ilie, continuând pe traseul Frumoasa, Drăgoiești, Berchișești, Capu Codrului, Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de