VIDEO// Investiție nou-nouță, cu burlane ce intră în perete. Inovația e la Sala de Sport a Școlii 10 din Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu suita, va inaugura de Ziua Națională, 1 Decembrie, lucrările la Sala de Sport a Școlii Gimnaziale nr. 10 din Suceava.

El a inspectat șantierul și a spus că se fac ultimele lucrări unde, pe lângă sala principală, sunt amenajate săli pentru tenis de masă, dans sportiv, fitness.

Primarul a postat și fotografii din timpul inspecției, dar nu s-a sesizat că la toaleta băieților scaunul de la toaletă este în spațiu liber, la fel ca pisoarele și nu în cabină.

Lungu nu a spus nimic nici despre inovația realizată de „specialiști” pentru a evacua apa pluvială colectată de pe acoperiș.

Astfel, în proiectul inițial, apele pluviale erau colectate de pe acoperișul sălii de sport și preluate prin burlane care deversau pe troturar, iar copiii și locuitorii din zonă erau nevoiți ori să se ude, ori să încerce să circule pe temelia gardului ținându-se de acesta.

Ca urmare a numeroaselor reclamații ale locuitorilor, „specialiștii” au găsit o soluție: au legat burlanele de coloanele de evacuare a apelor din incinta sălii de sport.

Constructori consultați de News Bucovina au evitat să comenteze inovația de la această sală de sport și spun că soluția care este de obicei folosită presupune realizarea unui sistem de colectare a apelor bazat pe utilizarea rigolelor.


Intră acum și în grupul de