Politistii au destructurat o retea de proxeneti din Dorohoi care ducea minore in Italia si Portugalia (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Zece persoane sunt cercetate de poliţiştii din Suceava şi Botoşani pentru trafic de persoane, aceştia fiind acuzaţi că au constituit o grupare organizată care a exploatat peste 20 de tinere, dintre care 15 minore, de pe raza judeţului Botoşani, care erau exploatate sexual în România, Italia şi Portugalia.

Începând cu anul 2008, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au efectuat investigaţii cu privire la o grupare infracţională organizată, specializată în traficul de persoane, constituită pe raza oraşului Dorohoi şi au stabilit că din anul 2008, suspecţii H. Petru, de 32 de ani, P. Dan, de 26 de ani, C. Ilie, de 33 de ani, B. Viorel, de 22 de ani şi alţii, prin fraudă, violenţe şi ameninţări, au recrutat, cazat şi exploatat peste 20 de tinere, dintre care 15 minore, de pe raza judeţului Botoşani, în vederea exploatării sexuale în România, Italia şi Portugalia.

În România, tinerele racolate erau obligate la practicarea prostituţiei pe raza judeţelor Botoşani, Suceava şi în municipiul Bucureşti, în favoarea unor „clienţi găsiţi” de către membri grupării infracţionale, care ulterior îşi însuşeau sumele de bani (cuprinse între 100 şi 150 de lei), obţinute în urma întreţinerii raporturilor sexuale.

Totodată, o parte dintre tinere au fost racolate, cazate şi transportate în Italia şi Portugalia, unde au fost exploatate sexual prin determinarea sau obligarea la practicarea prostituţiei.

În acest caz s-a dispus urmărirea penală faţă de zece suspecţi pentru constituire, sprijinire ori aderare la un grup infracţional organizat.

În vederea probării activităţii infracţionale, la data de 12 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani – Serviciul de Intervenţie Rapidă şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani au efectuat patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului Dorohoi şi au pus în executare 12 mandate de aducere.

În baza mandatelor de aducere, patru suspecţi au fost conduşi pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al D.G.I.P.I. şi S.R.I.- Direcţia Judeţeană Botoşani şi sunt continuate de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Acţiunea a fost coordonată de procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani.


Intră acum și în grupul de