Flutur, de Ziua Bucovinei: Bucovina este în pragul unor transformări. Autostrada care duce către Cernăuți și București este un deziderat mai vechi al tuturor bucovinenilor


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a depus, marți dimineața, înainte de răsăritul soarelui,  o jerbă de flori la bustul lui Iancu Flondor, un artizan al Unirii Bucovinei cu Țara.

Cu această ocazie președintele CJ Suceava a transmis un scurt mesaj în care spune că este preocupat de facilitarea legăturilor cu românii din Ucraina.

„Bucovina este în pragul unor transformări. Autostrada care duce către Cernăuți și București este un deziderat mai vechi al tuturor bucovinenilor. În ultima perioada am continuat să cerem condițiile pentru a facilita legăturile cu românii de dincolo de frontieră. Vorbim despre deschiderea a 4 noi Puncte de Trecere a Frontierei: cel de la Vicovu de Sus, deschis deja, care va fi urmat de cele de la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei. Apoi este drumul lui Ciprian Porumbescu către Izvoarele Sucevei și Shepit. Transmit un gând aparte către românii din nordul Bucovinei. Să fie cât mai curând pace! Să se termine războiul și să avem cât mai curând pace!”, a transmis Gheorghe Flutur.

La depunerea de coroane de flori organizată la prima oră a dimineții, a fost prezent și primarul Ion Lungu care a transmis și el „La mulți ani!” Bucovinei.

Totodată, au fost prezenți la bustul lui Iancu Flondor, deputatul PNL Ioan Balan, prefectul Alexandru Moldovan și viceprimarul Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de