COLAS nu pleaca de pe santierele Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Firma SCCF Grup Colas Iaşi nu s-a retras de pe şantierele din municipiu şi lucrează în continuare la ruta ocolitoare a Sucevei, a declarat miercuri primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

Potrivit acestuia, blocajul firmei Colas se referă doar la contractul privind construcţia unei porţiuni din Autostrada Soarelui şi nu şi la celelalte proiecte aflate în derulare.

Edilul-şef al Sucevei a mai arătat că în urma acceptării unei contestaţii depusă de SCCF Grup Colas Iaşi, licitaţia electronică şi reanalizarea ofertelor pentru execuţia proiectului în valoare de 54 de milioane de lei de reabilitare a străzilor principale din municipiul Suceava prin POR vor fi reluate. Lungu a explicat că cererea firmei de reluare a procedurilor a fost respinsă de Comisia naţională de soluţionare a contestaţiilor, dar a fost admisă cea privind reanalizarea ofertelor şi reluarea licitaţiei electronice.

Primarul a spus că în aceste condiţii, va fi reluată licitaţia electronică, deşi el consideră că membrii comisiei de licitaţie au deliberat corect. El a arătat că firma SCCF Grup Colas Iaşi a fost clasată pe al treilea loc la această licitaţie, în condiţiile în care a oferit 58 la sută din preţul estimat al lucrării. „Nu cred că poţi face o lucrare de calitate cu 58 la sută din preţ”, a afirmat Lungu, care a subliniat că în acest caz, fiind proiect cu finanţare europeană, nu se pot suplimenta sumele odată încheiat contractul.

Acest proiect, ce prevede reabilitarea unui număr de 14 străzi şi modernizarea Parcului Şipote face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului ce conţine cinci proiecte finanţate prin POR cu 28,8 milioane de euro.


Intră acum și în grupul de