Suceava gazduieste 3 olimpiade nationale (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Elevii suceveni se pregătesc să ne reprezinte la cele trei olimpiade naţionale care se vor desfăşura, anul acesta, la nivelul judeţului nostru. Este vorba despre “Olimpiada Naţională de limbă rromani”, „Olimpiada Naţională de limbă maternă rusă şi croată” şi „Olimpiada Naţională de Biologie”.

„La nivelul judeţului nostru, anul acesta vor avea loc trei olimpiade naţionale. Una este cea de limbă rromani, ediţia a XII-a, care se va desfăşura în perioada 12-16 aprilie la Colegiul Tehnic < Alexandru Ioan Cuza > Suceava. Festivitatea de deschidere va avea loc miercuri, 13 aprilie 2011 de la ora 09.00”, a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, insp. general Petru Carcalete, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit şefului IŞJ, la această olimpiadă vor participa un număr de 72 de elevi din clasele VIIXII, iar din judeţul Suceava vor participă 5 elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII Gulia, Dolhasca.

Petru Carcalete a mai anunţat şi Olimpiada de limbă maternă rusă şi croată, care se va desfăşura la Fălticeni, a cărei festivitate de deschidere va avea loc vineri, 15 aprilie, de la ora 18.00, în Sala “Pictor Aurel Băieşu” din Fălticeni, precum şi Olimpiada Naţională de Biologie, care se va desfăşura în perioada 17-21 aprilie, a cărei festivitatea de deschidere va începe de la ora 14.00, la Şcoala Creştină Filadelfia din Suceava.


Intră acum și în grupul de