Șofer oprit forțat la Cârlibaba. Polițiștii au folosit dispozitivul cu țepi, dar șoferul a mai mers cu două cauciucuri perforate încă un kilometru


Intră acum și în grupul de

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 23:00, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei a acționat în zona Cârlibaba – Valea Stânei – Rotunda – Șesuri. În timpul patrulării, polițiștii au identificat un autoturism care se deplasa pe D.N. 18, pe raza satului Valea Stânei, comuna Cârlibaba.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de echipajul de poliție, motiv pentru care s-a procedat la aplicarea dispozitivului baraj extensibil cu țepi tip „SPIKE” aflat în dotarea Postului de Poliție Cârlibaba. Ambele anvelope din partea din față ale autoturismului au fost perforate în timpul acestui proces.

Autovehiculul, în urma utilizării dispozitivului, a fost obligat să reducă viteza de deplasare, iar poliția a pornit urmărirea acestuia cu autospeciala pe o distanță de aproximativ 1 km. Ulterior, șoferul a fost oprit, iar în urma verificărilor s-a constatat că în vehicul se afla doar șoferul, un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în orașul Borșa din județul Maramureș.

Șoferul a declarat că nu a oprit la semnal deoarece știa că are ITP-ul și asigurarea obligatorie la autoturism expirate. Ca urmare, acesta a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002, cu o amendă în valoare de 3.625 lei. Certificatul de înmatriculare al autoturismului, permisul de conducere și cele două plăcuțe cu numerele de înmatriculare au fost reținute, iar vehiculul a fost imobilizat.

În urma examinării autovehiculului, s-a constatat că acesta nu a suferit alte avarii în urma opririi forțate, cu excepția celor două anvelope din partea din față, care au fost secționate.


Intră acum și în grupul de