Un bărbat a ajuns în arest după ce a condus fără permis și a modificat data expirării ITP


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung-Moldovenesc, Biroul Ordine Publică, care desfășurau miercuri seara serviciul de patrulare pe strada Calea Bucovinei din Câmpulung Moldovenesc, au oprit pentru control un autoturism Volkswagen, care circula din direcția Câmpulung Moldovenesc spre Gura Humorului.

La volanul vehiculului a fost identificat un bărbat de 55 de ani, care, în timpul controlului, a declarat verbal că permisul său de conducere i-a fost reținut în cursul anului 2020. Verificările în bazele de date au relevat că acesta figura cu dreptul de conducere „suspendat”.

Pe lângă aceasta, în timpul analizării certificatului de înmatriculare, s-a constatat că data ultimei inspecții tehnice periodice a fost modificată. Deși în certificat era menționată data de 26 noiembrie 2023, bazele de date ale Poliției Române au confirmat că data reală a următoarei inspecții tehnice periodice este 26 august 2023.

În urma constatărilor, s-a întocmit un dosar penal, iar prin ordonanța din 6 decembrie 2023 a Poliției Câmpulung Moldovenesc, confirmată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, s-a dispus continuarea urmăririi penale împotriva bărbatului care este cercetat pentru conducerea unui autovehicul fără a avea permis și uz de fals.

Față de acesta s-a dispus reținerea pentru 24 de ore în Arestul IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de