Contrabandisti depistati in trafic


Intră acum și în grupul de

Două persoane din municipiul Rădăuţi s-au ales cu dosar penal pentru trafic de ţigări, după ce au fost oprite în trafic pentru un control de rutină.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului illicit de ţigări, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pe comunicaţia Vicovu de Jos – Marginea, un autoturism în care se aflau şoferul de 40 de ani şi o persoană de sex feminin de 44 de ani.

În momentul în care, după controlul documentelor de călătorie au trecut la verificarea autovehiculului, organele de control au depistat în portbagaj şi pe bancheta din spate ale mijlocului de transport mai multe colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

Conform declaraţiilor oferite de comisar Poroch Seriţan Ilie, ofiţer relaţii publice din cadrul IJPF Suceava “având în vedere cele constatate s-a procedat la conducerea autoturismului la sediul Inspectoratului unde în urma inventarierii ţigărilor din autoturism a rezultat un număr de 3.480 pachete de ţigări marca Viceroy ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din judeţul Suceava”.

În plus, cele două persoane s-au ales cu acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 14.200 lei a fost confiscată iar autoturismul indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de