La Suceava, Lumina Invierii vine si anul acesta de la Ierusalim


Intră acum și în grupul de

Şi în acest an, preşedintele Consilului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va face parte din delegaţia oficială a Patriarhiei Române care va pleca la Ierusalim după Lumina Sfântă a Învierii Domnului. „Sunt bucuros că fac parte din delegaţia Patriarhiei Române. Este al treilea an consecutiv când am acest privilegiu, această şansă, şi nu o pot exprima în cuvinte. Important este să poţi să ajungi în acel moment acolo şi mă rog la Dumnezeu să ne întoarcem cu bine, iar Biserica să ofere credincioşilor Lumina Sfânta adusă de la Ierusalim”, a declarat Flutur.

Şeful administraţiei judeţene va pleca spre Ţara Sfântă în cursul dimineţii de vineri, pentru a aduce împreună cu un reprezentant al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Lumina Harică. „Cu binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române, a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi Patriarhiei Române voi pleca la Ierusalim cu o cursă specială. Programarea este să ne întoarcem sâmbătă la Bucureşti, cu Lumina Sfântă, iar eu voi veni împreună cu un preot al Arhiepiscopiei la Suceava”, a informat Flutur, precizând că Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor este cea care organizează aducerea Luminii Sfinte şi împărţirea la bisericile din judeţ.

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că delegaţia Patriarhiei Române va fi condusă de preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, şi va avea o întâlnire cu Patriarhul Teofil al Ierusalimului. Şi anul acesta, Gheorghe Flutur îi va dărui Patriarhului Teofil coşuri pline cu ouă încondeiate de călugării şi măicuţele de la mai multe mănăstiri din judeţ.

Lumina Sfântă va ajunge pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, în seara de Înviere. După oficierea unei slujbe, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor ÎPS Pimen va împărţi Lumina Învierii doar preoţilor din judeţ.


Intră acum și în grupul de