Acasă Actualitate Lumina Sfanta a fost adusa, sambata seara, la Suceava

Lumina Sfanta a fost adusa, sambata seara, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Lumina Harică de la Sfântul Mormânt din Ierusalim a fost adusă, sâmbătă seară, la ora 20.20, cu un avion, pe Aeroportul din Suceava, de o delegaţie formată din preoţi, din care a făcut parte şi preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Lumina Sfântă a fost adusă de secretarul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, George Fediuc, care a înmânat-o IPS Pimen care, la rândul său, a împărţit-o preoţilor prezenţi în număr mare pentru a lua lumina.



Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul a mulţumit preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru că a adus Lumina Sfântă şi în acest an.

“Este dragostea lui, jertfa lui. Mulţumim pentru cheltuială şi osteneală”, a spus

înaltul preluat, exprimându-şi încrederea că lumina va fi adusă de la Ierusalim şi anul viitor şi a subliniat că Lumina Sfânta trebuie împărţită de preoţi în biserici şi nu cum s-a întâmplat anul trecut când mai mulţi mireni au venit şi aeroport şi au luat lumină.

La rândul său, Gheorghe Flutur i-a oferit Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor o Biblie şi smirnă aduse de la Ierusalim.

Preşedintele CJ Suceava a spus că în acest an Lumina Sfântă venit la ora 14. 14 şi a fost apoi împărţită celor prezenţi la Sfântul Mormânt.

El a mulţumit lui Dumnezeu, Patriarhului BOR PF Daniel şi Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, pentru că i-au dat şansa să meargă pentru a treia oară consecutiv la Sfântul Mormânt pentru a aduce Lumina Sfântă.

El a mai spus că a îmbrăcat acelaşi costum de fiecare dată când a mers la Sfântul Mormânt şi că a primit din partea Primăriei Ierusalimului o medalie de oaspete de onoare.

Gheorghe Flutur a mai declarat presei că a văzut la Ierusalim foarte mulţi români şi chiar suceveni şi că în acest an trei milioane de pelerini au fost în Ierusalim pentru aceste sărbători.

Lumina Sfântă de la Sfântul Mormânt a fost adusă într-un felinar special, “Lampa lui Davy”, şi a fost întâmpinată preoţi de la mănăstiri şi parohii din judeţul Suceava, precum şi din alte judeţe ale Moldovei, dar şi din Ucraina de la Cernăuţi

Preoţii care au luat Lumina Sfântă în felinare speciale o vor duce în parohiile lor, de unde va fi împărţită credincioşilor în cadrul slujbei de Înviere.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care au făcut parte din delegaţia Patriarhiei Române ce a mers la Iersualim pentru a purta Lumina Harică de la Sfântul Mormânt fiind

pentru al treilea an consecutiv când preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, merge la Ierusalim pentru a aduce Lumina Sfântă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version