Ninge în zona de munte a județului Suceava. Utilajele echipajelor de deszăpezire acționează cu lamă și material antiderapant


Intră acum și în grupul de

În zona de munte a județului Suceava ninge, iar echipajele de deszăpezire acționează cu utilaje cu lamă și antiderapant.

DRDP Iași menționează că în zona de munte a județului Suceava carosabilul este este majoritar umed în urma ninsorii, la o temperatură de aproximativ -2 grade.

Echipele de deszăpezire ale DRDP Iași au ieșit deja în patrulare și acționează cu lamă și material antiderapant pentru asigurarea traficului.

DRDP Iași transmite șoferilor să circule cu atenție și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru sezonul de iarnă.

Poliția Română transmite că pentru reducerea riscului rutier, recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

„Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, se arată în mesajul Poliției Române.


Intră acum și în grupul de